Tuinen met een unieke handtekening

Voor mij is De Vrije Ruimte een manier om vast te houden aan het kind in mij. Ik wil als het ware buiten blijven spelen. Dat levert het mooiste resultaat op. Daarom ontwerp ik zelf én doe ik de uitvoering. Dan wordt de vertaling van idee naar praktijk optimaal.

Een tuin van De Vrije Ruimte heeft een duidelijk herkenbare en unieke handtekening. Je ziet mijn visie er altijd in terug, want ik maak alleen tuinen waar ik 100% achter sta. Na jarenlange ervaring weet ik: als ik met plezier werk, wordt het beter. Noem me tuinfilosoof, maar zo zie ik het.

“En daarom, omdat zij minder mensen toebehoort,
is vrijer en groter de rivier van mijn dorp.”
Fernando Pessoa

Werkwijze

Hoe ik werk

  1. We gaan eerst in gesprek. We praten, kijken en bepalen kaders. Bedenk voor jezelf wat het budget ongeveer is.
  2. Ons gesprek vat ik samen in een interpretatie, met een eerste voorstel voor de aanpak en een offerte voor het ontwerp.
  3. Na goedkeuring begint het creatieve proces met de eerste tekeningen.
  4. Meestal volgt er een tweede tekening, inclusief een uitgebreide offerte voor de uitvoering. Dit is een vaste prijs, dus geen verrassingen achteraf.
  5. Dan ga ik aan de slag in de tuin. Maar vrij, dus zonder strakke planning.

Zoals je ziet, werk ik best intuïtief. Soms lukt iets niet helemaal en zoek ik een andere oplossing. In de praktijk betekent het dat ik meestal te veel doe. Maar het eindresultaat is altijd een prachtige, persoonlijke leeftuin.

Laten we kennis maken!

Groet, Frank.

Publicaties

Meer over mij in de media

Regelmatig verschijnen er artikelen over mijn tuinontwerpen in diverse bladen en magazines. Bekijk hier de meest recente publicaties.